Hoe volg je het nieuws uit je buurt op VRT NWS? We leggen het je stap voor stap uit

Als je graag de actualiteit uit je buurt volgt, heb je het misschien al gemerkt:Ā het regionieuws is makkelijker te vinden op de website en in de app van VRT NWS. We leggen je in enkele eenvoudige stappen uit hoe je op de hoogte blijft van het nieuws uit de gemeenten van jouw keuze.Ā 

Heb je de app van VRT NWS nog niet op je telefoon staan? Download hem dan gratis inĀ de App Store (Apple)Ā of viaĀ Google Play (Android). Heb je de app wel al? Zorg dan dat je de laatste versie hebt om gebruik te maken van alle toepassingen.

Mijn regio

In de app en website van VRT NWS vind je de knop "Regio". Die brengt je - zoals de naam doet vermoeden - naar een pagina die al het nieuws uit de 5 Vlaamse provincies en Brussel bundelt. Per provincie kan je verder klikken naar een overzichtspagina en er is nu ook een "Mijn regio"-button. Als je inlogt met je VRT-profiel kom je via die knop automatisch terecht bij al het kleine en grote nieuws uit je eigen stad of gemeente.

Regio-meldingen

Als je voor het eerst op "Mijn regio" klikt, zal je automatisch de vraag krijgen of je push-meldingen op je smartphone wilt ontvangen over het nieuws uit je gemeente. Is er spanning in de gemeenteraad of een zwaar ongeval in je dorp? Een regiopush brengt je hier meteen van op de hoogte.

Interesse in meerdere gemeenten?

Ben je ook geĆÆnteresseerd in het nieuws uit andere regio's? In "Mijn regio" kan je zoveel gemeenten toevoegen als je wilt. Als je regiomeldingen uit andere gemeenten wilt ontvangen, kan dat door rechtsboven in de app van VRT NWS op instellingen (het mannetje) te klikken en dan op "meldingen". Daar kan je de meldingen voor "regio's" aanvinken (onder Mijn NWS).

Zelf nieuws melden uit je buurt?

Heb je zelf een verhaal of nieuws te melden (uit jouw gemeente)? Dat kan via de knop "Laat van je horen". In de app vind je die rechtsboven naast de knop voor al je persoonlijke instellingen. Op de website staat hij linksboven naast "aanmelden". Als je je inlogt, kom je via de knop "Deel je (nieuws)verhaal" op een invulformulier terecht. VRT NWS bekijkt en checkt alle inzendingen. Zo kan jouw melding het begin zijn van een nieuw regioverhaal.

Meest gelezen