William Junior Lecerf is leider af in Ronde van Rwanda, Italiaan wint op Mont Kigali

De zevende etappe van de Ronde van Rwanda is een prooi geworden voor Manuele Tarozzi. De Italiaan was de beste van een uitgebreide kopgroep en kwam solo boven op de pittige slotklim, de Mont Kigali. De jonge Belg William Junior Lecerf kwam als 23ste over de meet en speelde zijn leiderstrui kwijt.

Sam Varewyck

Al vroeg vormde zich een kopgroep van zeven renners, maar het peloton gaf hen weinig marge en de koplopers werden opnieuw ingerekend. Daarna koos een groep van 20 renners het ruime sop. Op de Mont Kigali spatte deze groep uit elkaar en muisde Tarozzi er vanonder. Hij soleerde naar de zege en hield nog een halve minuut over op Mark Stewart. Voor de 24-jarige Italiaan is het zijn eerste profzege.

Leider in de stand Lecerf finishte op 2:09 en verloor uiteindelijk 15 seconden op de negende in het klassement, Henok Mulubrhan, die de nieuwe leider wordt. Lecerf is echter nog niet uitgeteld voor eindwinst: in het nieuwe klassement is hij derde op slechts twee seconden van de Eritreeër.

De slotetappe op zondag is slechts 75 kilometer lang, maar wel zeer heuvelachtig met onder meer drie passages op de Muur van Kigali. Een steile kasseihelling die mogelijk ook een sleutelrol zal spelen op het WK van 2025, dat in Rwanda doorgaat. Het peloton passeerde er in het slot van de zevende etappe al, als onderdeel van de langere slotklim naar Mont Kigali.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer