Op het kruispunt komen fietsers in drie verschillende richtingen samen en staat sinds kort ook een paaltje.© Stijn Van de Sande

Stad plaatst paaltje midden op kruispunt van twee fietspaden: “Om te voorkomen dat auto’s via het fietspad rijden”

Mechelen -

Fietsers die van de Hoogstraat naar de Brusselpoort of op de Koningin Astridlaan rijden, kijken maar beter extra goed uit. De stad Mechelen besliste namelijk om pal op het kruispunt van de fietspaden een paaltje te plaatsen. “Dat is nodig om te voorkomen dat auto’s over het fietspad rijden”, aldus schepen Patrick Princen.

Stijn Van de Sande

Het paaltje staat midden op het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad op de Koningin Astridlaan, ter hoogte van de Brusselpoort. Dat is ook de plek waar fietsers die via de Hoogstraat stadsuitwaarts rijden de Koningin Astridlaan oprijden. Vooral tijdens de drukke ochtend- en avondspits, wanneer er op het kruispunt veel fietsverkeer is in drie verschillende richtingen, kan het paaltje tot erg gevaarlijke situaties leiden.

Toch werd het paaltje er geplaatst met een reden. “We stelden vast dat automobilisten regelmatig de stop aan de Brusselpoort negeerden en over het fietspad richting de Koningin Astridlaan reden”, reageert schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Dat zorgde vaak voor ongelooflijke en erg onveilige verkeerssituaties. Het is namelijk een plek waar fietsers absoluut geen auto’s verwachten, met alle gevolgen van dien.”

Fietsers beschermen

Het stadsbestuur is er dan ook van overtuigd dat het er met het paaltje veiliger is dan zonder. “We moeten de fietsers absoluut beschermen tegen het onverwachte gedrag van automobilisten die met hun wagen over het fietspad rijden. Want dat creëert zeer gevaarlijke situaties. Met het paaltje voorkomen we dat dat nog gebeurt”, aldus Princen. (svds)

Het paaltje staat pal in het midden van het kruispunt van de fietspaden.© Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners