Adam Yates wint slotetappe UAE Tour, Remco Evenepoel moet diep gaan voor eindzege: “Help mij”

Adam Yates heeft slotrit in de UAE Tour gewonnen. Hij reed Remco Evenepoel uit het wiel op de slotklim Jebel Hafeet. Onze landgenoot eindigde wel tweede op tien seconden en gaf zo zijn leiderstrui niet meer uit handen. De eindzege is dus een feit voor onze landgenoot.

Valerie Van Avermaet, Jan-Pieter De Vlieger op Jebel Hafeet

De vlucht van de dag in de slotrit van de UAE Tour bestond uit vijf renners. Sam Welfsord, Konovalovas, Hessmann, Ballerstedt en Hänninen kozen al snel voor het ruime sop. Voorts viel er weinig te beleven. Het was vooral wachten op de slotklim Jebel Hafeet, een berg van zo’n 11 kilometer lang.

Eenmaal daar versnelden leider Remco Evenepoel, Kuss en Adam Yates. In de achtergrond probeerden Bilbao en Plapp naar hen toe te rijden. Het was uiteindelijk Adam Yates die iedereen uit het wiel reed. Wereldkampioen Evenepoel kon het langst aanklampen, maar ook hij moest zich gewonnen geven op zo’n drie kilometer van de streep. Yates stond gelukkig voor onze landgenoot pas tiende in het klassement, op meer dan een minuut. Yates won dus de etappe, Evenepoel de eindzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wereldkampioen is diep moeten gaan tijdens de rit en geraakte na afloop maar moeizaam van zijn fiets. “Help mij”, zei hij na de streep toen hij van zijn fiets wilde.

  

© jpdv

Uitslag:

1. Adam Yates

2. Remco Evenepoel op 10”

3. Geoffrey Bouchard +42”

4. Sepp Kuss +47”

5. Pello Bilbao Lopez +54”

6. Lucas Plapp +54”

7. Wouter Poels +1’16”

8. Antonio Tiberi +1’16”

9. Ben Zwiehoff +1’25”

10. Michael Storer +1’25”

Stand:

1 Remco Evenepoel 23:25:26

2 Lucas Plapp+59

3 Adam Yates +1:00

4 Pello Bilbao +1:03

5 Sepp Kuss +2:06

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer