Organisator Erik Goossens: “Vandaag hebben we getoond hoe krachtig en verbindend cultuur kan zijn.”© Jan Van der Perre

Benefiet in Bourla haalt 22.463,60 euro op voor slachtoffers in Turkije en Syrië

Antwerpen -

De Bourlaschouwburg stroomde zondagavond helemaal vol voor de benefiet ‘Ik geef om u’. Organisator Erik Goossens inviteerde een aantal ronkende namen uit het Vlaamse muzieklandschap om liedjes te brengen voor het goede doel. De honderden toeschouwers genoten van de muziek en steunden meteen ook de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De benefiet haalde in totaal 22.463,60 euro op.

“Toen ik de verschrikkelijke beelden uit Turkije en Syrië zag, kreeg ik meteen de impuls om iets in elkaar te steken. We móésten iets doen. En dus kwam ik met het idee om een benefietavond te organiseren met bevriende muzikanten”, vertelt Erik Goossens, die als lid van De Grungblavers ook zelf op het podium stond.

De Antwerpse cultband werd op de affiche geflankeerd door onder meer Helmut Lotti, Jean Bosco Safari en Slongs Dievanongs. “Het is simpel: als muzikanten moeten we letterlijk en figuurlijk onze stem laten horen voor de slachtoffers en de mensen die het moeilijk hebben. Dat is het minste wat we kunnen doen”, aldus Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.

Peter Vanlaet en Paul Michiels.© Jan Van der Perre

Paul Michiels, die samen met Jan Leyers een paar nummers bracht, sluit zich daarbij aan. “We kunnen ons niet inbeelden hoe verschrikkelijk de toestand daar nu is. Ik leef mee met de slachtoffers en sta op de eerste rij om initiatieven zoals dit te steunen.”

Surplus

Op de eerste rij in de zaal klonk hetzelfde liedje bij de toeschouwers. Het medeleven met de slachtoffers van de humanitaire ramp was oprecht en warm, maar uiteraard kochten heel wat mensen ook een ticket om hun geliefkoosde artiesten aan het werk te zien. Daarbij kwam één naam opvallend vaak terug: de Grungblavers. “Overal waar de band optreedt, staan we vooraan”, lachen vriendinnen Liliane en Petra. “We zijn echte diehard fans. Natuurlijk is het vandaag extra fijn om erbij te zijn, want het goede doel achter het concert is prachtig.”

Liliane en Petra: “Vandaag extra fijn om erbij te zijn.”© Jan Van der Perre

Guy en Joke dragen ook graag hun steentje bij. “Als zoiets in België zou gebeuren, zouden we ongetwijfeld ook steun krijgen van andere landen. Vandaag tonen mijn vrouw en ik solidariteit met de slachtoffers. Dat we er deze mooie affiche bijkrijgen, is een mooie surplus.”

“Een concertje meepikken en zo geld in het laatje brengen, vind ik fijner dan zomaar een bedrag te storten op een willekeurige rekening”, vult Terry aan. “Ik vind het een prachtig initiatief en kijk ontzettend uit naar de set van Stef Kamil Carlens.”

Zo’n twee uur na het openingsnummer van Carlens, was het tijd voor het belangrijkste moment van de avond: de onthulling van de opbrengst. “We haalden vanavond 22.463,60 euro op”, glunderde Erik Goossens. “Het is slechts een druppel op een hete plaat, maar vandaag hebben we getoond hoe krachtig en verbindend cultuur kan zijn.”(lava)

Stef Kamil Carlens.© Jan Van der Perre

Els De Schepper.© Jan Van der Perre

Slongs Dievanongs.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aardbevingen Turkije en Syrië