N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever. © BELGA

Elke kiezer twee stemmen en ontslagnemende regering inkrimpen: N-VA doet opvallende voorstellen om democratie te hervormen

N-VA wil bij de parlementsverkiezing elke Vlaming twee stemmen geven: één voor een lokale politicus en één voor een grote naam. Dat is een van de voorstellen waarmee de partij naar haar congres in het weekend van 13 mei trekt. Daarnaast heeft N-VA ook enkele opmerkelijke hervormingen klaarliggen om de druk op de regeringsformatie te verhogen.

262 reacties

  • pierre de wilde

    1 jaar geleden
    NVA Durft niet raken aan de voorwaarden om te genieten van "de verhoogde tegemoetkoming" waar rijken met een klein pensioen ( 1.250 euro) wel aanspraak kunnen op maken en de sukkelaars die de grens met 100 euro overschrijden uit de bootvallen. Komen niet in aanmerking : eigen woning zelf een "kasteel", 1 miljoen op de spaarrekening aan o,4 % interest, bezit van luxe auto's komen, enz .
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    De nva is absoluut geen partij voor de rijken, ze is een partij voor iedereen in vlaanderen en niets anders.
  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    Ach wat.., de kiezer schudt de kaarten en de partijen eigenen zich een meerderheid aan zitjes toe. De kiezer is daarna een desillusie rijken als hij tot het besef komt dat er een politiek spelletje is gespeeld met zijn stem. Wil dat zeggen dat je anders moet gaan stemmen. Neen, zeker niet maar dat is wat sommige politici willen.
  • francois kennis

    1 jaar geleden
    Nooit zal ik NVA stemmen, is enkel voor de rijken.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    1 jaar geleden
    Dat de regering moet inkrimpen is een feit er zijn teveel politiekers die het enkel en alleen doen voor het geld maar niet in het belang van de kiezers.