Kinderopvang

Onthaalmoeder van baby met schedelbreuk verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen

Een sfeerbeeld van een crèche.© BELGA

Het parket van Leuven start een onderzoek naar een onthaalmoeder uit Kessel-Lo waar een baby van 6 maanden een schedelbreuk opliep: ‘haar verklaringen stroken niet met de verwondingen’.

blg, ljdb

Dinsdag raakte een baby van 6 maanden zwaargewond toen ze, volgens de verklaringen van de onthaalmoeder, uit haar armen op de verzorgingstafel viel. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een schedelfractuur en een hersenbloeding werd vastgesteld.

Omwille van de ernst van de feiten heeft het parket een wetsdokter aangesteld. Volgens zijn bevindingen is de verklaring van de onthaalmoeder ‘niet compatibel met de verwondingen die het meisje opliep’.

   • Bijna 7.000 vacatures in kinderopvang is record

Het parket van Leuven heeft toen een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens opzettelijke slagen en verwondingen. De onthaalmoeder is woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, waar zij opnieuw haar verklaring bevestigde.

De onthaalmoeder werd in voorlopige vrijheid gesteld, maar moet enkele voorwaarden naleven. Het onderzoek zal verdergezet worden onder leiding van de onderzoeksrechter, die zal proberen uitmaken wat er precies gebeurd is.