GEMEENTERAAD. Heidestraat in Heppen krijgt eenrichtingsverkeer

Leopoldsburg
Staf Boons

Heidestraat: De Heppense Heidestraat krijgt tussen de Korte Weg en de Driesstraat eenrichtingsverkeer. Dat maakt dat verkeer komende vanuit de richting van het buurthuis moet omrijden via de Driesstraat en de Kruisstraat. Hiermee wordt in de Heidestraat het eenrichtingsverkeer dat eerder ingevoerd werd vanaf de rotonde tot aan de Korteweg doorgetrokken tot aan de Driesstraat. “In 2019 werd de vraag voor veiliger verkeer gesteld vanuit De Heppening en de werkgroep Immert Leeft”, verduidelijkte schepen Marleen Kauffmann. (CD&V). “De nieuwe regeling geldt niet voor fietsers en voor hen komen er fietspaden en fietssuggestiestroken. Verder wordt trajectcontrole voorzien tussen de Driesstraat en de Zwarte Spechtstraat.”

Zwembad: Het dak van het zwembad moet dringend hersteld worden om verdere schade te voorkomen. De kosten hiervoor worden geraamd om 45.000 euro. Oppositiepartij Pro Leop stemde tegen omdat volgens Danny Bloemen de kosten voor dit oplapwerk zich blijven opstapelen zonder dat er een duidelijke toekomstvisie is. Sportschepen Sara Verbeeck (CD&V) repliceerde dat de lopende bestuurskrachtanalyse wellicht gaat uitmaken of de gemeente de zware exploitatiekost van een gemeentelijk zwembad kan blijven dragen.

Volksraadpleging: In een toegevoegd punt stelde de VB-fractie voor om een volksraadpleging te houden rond de mogelijke fusieplannen. Noch de meerderheid, noch de andere oppositiepartijen vonden het een goed idee. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer