Tim Boury (midden) bij de aankondiging van sleepout.
Bert Feys

Nachtje buiten slapen in Roeselare om daklozen beter te begrijpen, met soep van sterrenchef Boury

Eind deze maand zal je op het Muntplein in Roeselare een nachtje buiten kunnen slapen. Het is een actie van de stad en de sociale organisatie Enchanté om aandacht te vragen voor dakloosheid. Roeselaarse sterrenchef Tim Boury zal tijdens de actie soep maken voor de deelnemers.

Een "sleepout". Zo heet het initiatief. "We willen mensen in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 maart zelf eens laten ervaren dat een nacht onder de blote sterrenhemel minder romantisch is dan het klinkt", legt schepen Michèle Hostekint (Vooruit) uit. "We weten nu eenmaal dat heel wat mensen in de samenleving het moeilijk hebben en geen duurzaam dak boven het hoofd hebben."

"Als stad proberen we dat zo goed mogelijk op te vangen en via deze actie brengen we de problematiek nog eens onder de aandacht. Dat ook iemand als sterrenchef Tim Boury meedoet, maakt dat het initiatief extra in de verf wordt gezet. Het toont dat zijn engagement zeer groot is."

Kleine moeite

"Uiteraard raakt de problematiek mij", bevestigt Tim Boury. "We staan er niet altijd bij stil dat mensen echt op straat moeten slapen of de brooddoos van de kinderen niet kunnen vullen. Met kleine gebaren kunnen wij hen helpen en dat gaan we ook doen tijdens de sleepout. Met een goeie ketel warme soep gaan wij de deelnemers ondersteunen."

Boury wordt ook peter van het project Hartelijke Plekken van de vzw Enchanté. In Roeselare doen al 25 cafés, restaurants en handelszaken mee aan het initiatief. Klanten kunnen er vooraf iets kopen, een koffie bijvoorbeeld of een warme maaltijd, die dan later naar iemand in armoede gaat.

Wie wil meedoen met de sleepout kan zich inschrijven voor 20 maart op de website enchantevzw.be of kan een e-mail sturen naar hartelijkeplekkenroeselare@enchantevzw.be 

Meest gelezen