© AFP

PSG-speler Achraf Hakimi officieel aangeklaagd voor verkrachting: “Poging tot afpersing”

Paris Saint-Germain-verdediger en Marokkaans international Achraf Hakimi is donderdag aangeklaagd voor verkrachting, zo bevestigde het parket van het Franse Nanterre vrijdag aan persbureau AFP.

Bron: BELGA

Hakimi werd zondag door een 24-jarige vrouw van verkrachting beschuldigd. Maandag opende het parket van Nanterre een onderzoek naar de zaak. Donderdag werd de voetballer verhoord. Vervolgens werd hij door een onderzoeksrechter aangeklaagd en onder gerechtelijk toezicht geplaatst.

Volgens het slachtoffer is het contact tussen haar en Hakimi zaterdag bij de voetballer thuis in Boulogne-Billancourt volkomen uit de hand gelopen. Ze zegt dat ze er uiteindelijk in is geslaagd het huis te ontvluchten.

Hakimi, een vaste waarde in de nationale elf, haalde op het WK met Marokko verrassend de halve finale. Daarin was Frankrijk te sterk.

PSG liet alvast weten zijn sterspeler te steunen en hoopt hem volgende week opnieuw bij het elftal te hebben, tegen Bayern München in de Champions League. “We steunen onze speler en hebben vertrouwen in de werking van het gerecht”, liet de Franse competitieleider weten. Volgens de advocaten van Hakimi gaat het dan weer om een “poging tot afpersing”. Zij ontkennen de beschuldigingen “ten stelligste”.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer