Bart De Wever schreef ‘Over Woke’:  "Het moest een analyse zijn: er is een samenhang tussen alles wat mij ergert. Die samenhang heet woke."
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever schreef ‘Over Woke’: "Het moest een analyse zijn: er is een samenhang tussen alles wat mij ergert. Die samenhang heet woke." © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Bart De Wever over ‘woke’: “Verdedig ik Bart De Pauw, krijg ik meteen het verwijt dat ik een blanke, heteroman ben die vindt dat de vrouwkes niet moeten zagen”

Exclusief interviewNee, Bart De Wever is geen liefhebber van woke. “Het volstaat dat mensen anoniem zeggen dat je je onbetamelijk hebt gedragen en dan heb je een probleem.” Hij vreest dat het wakkere denken over mens en maatschappij dezelfde mens en maatschappij op een hellend vlak zet. “Bart De Pauw heeft tegen de woke-kerk gezondigd en voor blanke, hetero mannen is geen vergiffenis mogelijk. Eens dader, altijd dader.” Zet u dus schrap, voor dit lange interview. Wees gerust: u zult zich ergeren. Soms zult u hem een oude zeur vinden, soms zult u uzelf hopeloos naïef vinden. Soms zult u knikken omdat u zijn woede begrijpt, soms zult u er woedend van worden. “Waar zijn we eigenlijk mee bezig, met die sensitivity readers en safe spaces?”

191 reacties

  • paul vdkerckhove

    1 jaar geleden
    Waarom zou Bart De Pauw door BDW moeten verdedigd worden , Onder vrienden en in de familie kan dat natuurlijk ,maar in de veronderstelde hoedanigheid als burgemeester moet ie zich niet uiten over een rechterlijke uitspraak . Een rechter velt een oordeel, een burgemeester bestuurt .
  • Walter Stassen

    1 jaar geleden
    Go woke, go broke. Zo simpel is het. Woke is qua term al veelzeggend; "Ik ben wakker en jullie houden de ogen dicht voor alle wereldproblemen. Dat maakt mij moreel superieur." DAT is de definitie van woke. ALS je al meer nastreeft dan likes op sociale media en virtue signalling om te tonen hoe geweldig jij wel niet bent in de wereld verbeteren, dan zou je kiezen voor een ander woord: Aware. Bewust zijn maakt iemands denken niet beter dan wie zich niet bewust is van iets. Woke is vuiligheid. punt
  • Eddy Jans

    1 jaar geleden
    terechte analyse niet meer niet minder maar wel correct en terecht
  • Ronny Ooijen

    1 jaar geleden
    Bedankt voor uw compleet nutteloze mening, Bart. Vernemen we volgende week uw mening over de dikte van toiletpapier? Dat zal even boeiend zijn als die kleurpotloden van Francken.
  • gerda meskens

    1 jaar geleden
    Correcte analyse.