Elia-CEO Chris Peeters benadrukt dat er snelheid moet worden gemaakt in de dossiers rond hoogspanningslijn Ventilus en de levensduurverlenging van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3.
Volledig scherm
PREMIUM
Elia-CEO Chris Peeters benadrukt dat er snelheid moet worden gemaakt in de dossiers rond hoogspanningslijn Ventilus en de levensduurverlenging van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3. © BELGA / Benny Proot / Getty

Elia-topman waarschuwt: “Denk je dat bedrijven nog zullen investeren in een land waar niet gegarandeerd is dat het licht aanblijft?”

Als er niet snel knopen worden doorgehakt in de dossiers rond hoogspanningslijn Ventilus en de verlenging van de twee jongste kernreactoren Doel 4 en Tihange 3, zet ons land z’n toekomstige welvaart op het spel. Dat zegt Chris Peeters, CEO van hoogspanningsnetbeheerder Elia. “De huidige deal met Engie biedt onvoldoende garantie met het oog op bevoorradingszekerheid.”

18 reacties

  • Franciscus Vander Elst

    1 jaar geleden
    Beslissen staat niet in de woordenboek van onze politici, wat er wel instaat is compromis à la Belge, dus vergeet de beslissing, wij zullen wel betalen, maar onze spaarcenten zijn op, dus wij zullen in armoede leven. Tenzij wij aanvaarden 100 jaar achteruit te gaan, de politici zijn de baan aan het vrijmaken.
  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Wie wil nog in België blijven? Ons hele land wordt gewoon onleefbaar door de klimaatwaanzin.Heel ons landje een zakdoek groot vol met windmolens ën pylonen,dat is zeker geen aanslag op de natuur en gezondheid. Het gaat niet om het klimaat maar om grote bedrijven en politici hun zakken te vullen.
  • Geert Tamsyn

    1 jaar geleden
    Renee Verhoeven, misschien toch maar eens het volledige interview lezen. Zal u zien dat Peeters nog altijd meent dat kernreactoren niet nodig zijn, maar hij wil wel duidelijkheid om zijn investeringen te plannen. Hij geeft ook aan dat steeds meer bedrijven zoals Arcelor Mittal en Google Datacenter nog enkel hernieuwbare stroom willen.
  • Geert Tamsyn

    1 jaar geleden
    Het is juist CD&V die Ventilus heeft gedeblokkeerd door de burgemeesters tot de orde te roepen. Demir mag CD&V dankbaar zijn, anders had ze er naast het stikstofdebacle nog een blunderdossier bij.
  • Davy Van gool

    1 jaar geleden
    Wie wil zowiezo nog in België investeren??