Herman De Croo (Open Vld) en HLN-geldexpert Michel Maus.
Volledig scherm
Herman De Croo (Open Vld) en HLN-geldexpert Michel Maus. © Bob Van Mol / Sofie Silbermann

Mag De Croo zomaar zijn pensioenextra’s wegschenken? Onze fiscaal expert legt uit: “Als hij iets wil rechtzetten, dan is er maar één optie”

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Maar heeft hij wel het recht om dat te doen? En kan hij een fiscaal voordeel opstrijken nu hij dat geld aan een goed doel geeft? Onze fiscaal expert Michel Maus reageert kritisch: “Is gewoon terugstorten aan het parlement geen betere optie?”

195 reacties

  • Evy Verschueren

    1 jaar geleden
    Die 125.000 euro mag hij schenken van mij van zn eigen geld, maar elke cent van de staat ie teveel heeft gehad MOET terug PUNT
  • Angelo Storm

    1 jaar geleden
    Netjes al het geld aan de gemeenschap terugstorten en het uittreksel ervan mooi via de media delen dat we het bewijs zien. Natuurlijk nog een boete erbovenop. Zou er anders nogal gemakkelijk vanaf komen. De staat oplichten en als het uitkomt, gewoon terugstorten. Maar ja, zal wel weer een scheet in een netzak worden.
  • luc kanora

    1 jaar geleden
    Het feit dat hij het zo snel,een schamele som van 125 000 € wil schenken aan een goed doel,zegt genoeg over de lepe vos Herman De Croo. Hij wist het maar al te goed dat hij al jaren veel te veel kreeg,maar hoopte dat dit nooit uitkwam. Trouwens,het gaat hier wel over veel meer dan 125 000€ he die hij teveel verkregen heeft! Dit was een charme offensief voor het naïeve volk,maar we trappen er niet in hoor Herman!Alles netjes teruggeven hoor,zoals wij ook moeten do
  • ben Verschuren

    1 jaar geleden
    Wettig verkregen, een wet goedkeuren om uzelf te verrijken? Als ze het niet in hun zakken steken dan schenken ze het geld gewoon weg, een ander zijn geld verkwisten kunnen ze als geen ander.
  • niki peeters

    1 jaar geleden
    Mooi gebaar richting het kankerfonds, maar helpt niet. Wanneer komt het onterecht verkregen geld terug naar onze staatskas? De croo, zo gemakkelijk geraak je er nie mee weg en bracke ook niet die zit te zwijgen en de centjes in z-afrika zit op te doen. En begin aub niet opnieuw dat die volgens de wet was en rechtmatig… zelfs als het volgens de wetas, dan is die wet gecreëerd en in stand gehouden door mensen zonder enige moraal en een verdoken crapuleeus systeem.