Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © Photo News

Open Vld hekelt N-VA-strategie om CD&V voor het blok te zetten: “Maar ze moeten wel kleur bekennen”

Open Vld verzet zich tegen de N-VA-strategie om CD&V onder druk te zetten in het stikstofdossier. De liberalen bevestigen wel dat de Vlaamse regering de conceptnota over stikstof “met een ruime meerderheid” heeft goedgekeurd, maar beseffen dat ze daarmee geen stap verder staan. “Zolang CD&V geen kleur bekent en ook niet uit de regering stapt, kunnen we dat akkoord toch niet uitvoeren en komen we in onbestuurbaarheid terecht.”

53 reacties

  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    CD&V wat willen ze nu feitelijk van 13 punten die op tafel lagen hebben ze er al 11 binnen door toegevingen van de N-VA en de twee andere zijn gedeeltelijk opgelost, willen ze de ganse pot binnen halen dat ze dat dan ook gewoon zeggen in het openbaar en dan heeft de kiezer daar wel zijn mening over en zal dat beoordelen naar eigen vermogen. Men moet goed begrijpen dat gezondheid ook zeer belangrijk is en niet alleen winsten en veel productie.
  • Ria Adams

    1 jaar geleden
    Er is maar een oplossing en dat is het stemhok PVDA+VB en alles is opgelost voor de Vlaming.
  • Marcel Willems

    1 jaar geleden
    Beseffen de Vlamingen nu nog niet dat NVA een dictatuur wil invoern
  • Robert Swillen

    1 jaar geleden
    Zo te zien gaat het hier niet over het welzijn van de boeren, maar om eigen gewin van alle Vlaamse partijen om maar hun zitje in het parlement warm te houden.
  • Pierre Vanden Meersschaut

    1 jaar geleden
    De dreigende onbestuurbaarheid van Vlaanderen is een perfecte illustratie van een besturingsysteem dat uit veel te veel managers (politici in dit geval) en structuren (regeringen) bestaat. Om daar verandering in te brengen moet er uiterst grondig gereorganiseerd worden. Dat dit enkel kan door de politiek is het probleem. Revolutie dan maar?