Jan Jambon op het dansgala in Antwerpen waar ook koningin Mathilde aanwezig was.
Volledig scherm
Jan Jambon op het dansgala in Antwerpen waar ook koningin Mathilde aanwezig was. © Photo News

Jan Jambon op dansgala met Mathilde terwijl Vlaamse regering in diepe crisis zit

De Vlaamse regering mag dan door een diepe crisis gaan omwille van het stikstofdossier, dat weerhoudt regeringsleider Jan Jambon (N-VA) er niet van ook zijn andere activiteiten voort te zetten. Maandagavond was hij te gast op een dansgala in Antwerpen waar ook koningin Mathilde present tekende. De Vlaams minister-president was bij het begin van het gala wel nog volop in de weer met zijn mobiele telefoon.

33 reacties

  • Jan Deblaere

    1 jaar geleden
    Oh wat zijn de NVA-ers blij als ze de koning of koningin mogen verwelkomen of begeleiden. Enkel op de nationale feestdag is de NVA minister-president van Vlaanderen afwezig. Dat zou te veel eer voor België zijn en dat zou te veel gezien worden. Nu heeft 90 % van de Vlamingen daar geen weet van. Het devies van NVA is "Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden".
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    @Marcel Verkest : niet België lijkt steeds meer op de Titanic, maar wél degelijk Vlaanderen. Waar N-VA in een regering zetelt, zijn er constant serieuze problemen en wrijvingen met de coalitiepartners. Bart De Wever heeft tot nog toe zowat alle politieke partijen geschoffeerd (lees : vernederd). Ik vraag me af wie nog met die partij zal willen regeren ...
  • Kurt Vanhaverbeke

    1 jaar geleden
    Ben akkoord met Francis Peeters, dit zijn lang op voorhand geweten verplichtingen, zeker als minister van cultuur, en ter respect naar koningin Mathilde toe. Het stikstofdossier zit toch vast. Zijn kabinet blijft er toch mee bezig. Ik hoop dat Jambon zijn zinnen kon verzetten en genieten van de menselijkheid van Mathilde. Misschien werkt Mathilde wel aanstekelijk op Jambon.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Zijn taak zat erop. Het ultieme akkoord lag getekend door de meerderheid op tafel. Als minister van cultuur werd hij daar gewoon verwacht. Was trouwens al weken voordien bevestigd. Enkel de CD&V had nog werk en bezinning nodig.
  • Marcel Verkest

    1 jaar geleden
    België, en in het bijzonder Vlaanderen, lijkt steeds meer op de Titanic. Terwijl het schip al aan het kapseizen is, blijft het orkest vrolijk spelen...