Mobiliteitsexpert Kris Peeters schiet het voorstel zeker niet af.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsexpert Kris Peeters schiet het voorstel zeker niet af. © tim dirven / Getty Images

Salariswagen afschaffen en elke Belg 406 euro geven? "Zolang bedrijfsauto voor de deur staat, denkt niemand na over duurzame mobiliteit”

“Schaf de salariswagen af en geef elke Belg jaarlijks 406 euro.” Met dat voorstel komt het Netwerk Duurzame Mobiliteit, de koepelorganisatie van mobiliteitsverenigingen. “Charmant, verfrissend en wervend", noemt mobiliteitsexpert Kris Peeters het plan. “Het kán werken.”

308 reacties

  • Nick Caluwé

    5 maanden geleden
    “Schaf de salariswagen af en geef elke Belg jaarlijks 406 euro.” Zoals een artikel eerder in de krant al aangaf, het % EV's die aangekocht en compleet teruggetrokken zijn van de belasting vanwege emissieloze 'bedrijfswagen' was beduidend groter dan het particulier aangekocht %.
  • Frans Vrancken

    6 maanden geleden
    Waarom salariswagen? Het is een vorm van belasting en rsz ontduiking. Zeker geen oplossing voor milieu. Als u van huis uit zich moet verplaatsen om een job uit te voeren ok maar waarom als u gewoon iedere dag naar uw vast werk rijdt?
  • joseph Leysen

    1 jaar geleden
    Duidelijk wie voor en tegen is. Vergeet niet dat een voordeel is voor werkgever en nemer. De lonen van die mensen moeten bruto meer stijgen dan de tussenkomst van werkgevers. Sérieuse hap in de winsten van bedrijven. En nog afgument : veel salariswagens voor dienst verplaatsingen. Wie gaat dat nazien?
  • guy lemmens

    1 jaar geleden
    Begin eerst met de regeringen te halveren Mooie besparing,alvorens werkende mensen te bestelen.
  • Stefanie van Dijk

    1 jaar geleden
    Loonbelasting omlaag en bedrijfswagen onaantrekkelijk maken voor privegebruik, kijk maar eens af bij de buren: bedrijfsauto prive gebruiken = betalen tot een kost van rond de kost van een prive wagen, eens zien hoe aantrekkelijk het dan nog gevonden wordt