Siegfried Bracke (N-VA).
Volledig scherm
Siegfried Bracke (N-VA). © EPA

Siegfried Bracke (N-VA) weigert pensioenextra's terug te betalen, PVDA: “Schaamteloos hoe hij zich voordoet als slachtoffer”

UPDATESiegfried Bracke (N-VA) reageert voor de eerste keer op de heisa rond zijn pensioenbonussen als oud-Kamervoorzitter. Volgens hem is er “niets duisters aan die uittredingsvergoedingen” en hebben de media en politiek, inclusief zijn eigen partij, een “hitsig verhaal verspreid dat wemelt van feitelijke fouten en sfeerschepping”. Dat schrijft hij in een lange column op de opiniewebsite ‘Doorbraak.be’.

409 reacties

  • Jan Van de Velde

    1 jaar geleden
    Marlene De Smedt: het gaat hier om ambtenaren van de Kamer (tak van de wetgevende macht) , niet om ambtenaren van de uitvoerende macht. De ambtenaren van de Kamer vallen niet onder de toepassing van het statuut van het rijkspersoneel. De Kamer bepaalt autonoom hun statuut en ook hun wedderegeling voor zover die niet in de Grondwet zelf staat. De kernvraag in de kwestie van die vergoedingen van oud-Kamervoorzitters is of de wetgever de grondwettelijke bevoegdheid van de Kamers kan beknotten.
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Gino Denil ik was geen kaderambtenaar en ik kan U verzekeren dat ik 0 euro uittredingsvergoeding ontving. Ik zou zelf ook wel eens willen weten waarop die uittredingsvergoedingen voor topambtenaren gebaseerd zijn want al jarenlang worden alle ambtenaren over dezelfde kam geschoren. Ook de ambtenaren die gedurende heel hun carrière toegewijd waren aan hun job.
  • Dirk Demol

    1 jaar geleden
    Wie geloofd er nog nieuwe verkiezingbeloftes ? Zoals CD&V, eerst een akkoord ondertekenen en dan dit niet accepteren zoals het stikstofakkoord. Ik geloof geen enkele politieker nog.
  • Catherine Meersch

    1 jaar geleden
    Gewoon alle schaamte voorbij Meneer Bracke! Wij gaan wel crêperen om te kunnen onze belastingen betalen zodat u rustig van ons centen kunt genieten!
  • Willy Verheyden

    1 jaar geleden
    Bracke beweert dat de extra geen penioenvergoeding betreft maar dat het een uittredingsvergoeding is. Is het niet zo dat een uittredingsvergoeding niet mogelijk is bij pensionering ??