© Maïthé Chini

Eerste show Danshuis is groot succes

Op zaterdag 1 april hield de twee jaar oude dansstudio Danshuis vzw van Marisa Pascariello haar eerste show voor een uitverkochte Schouwburg in Maasmechelen. Onder het motto “dansen is dromen, dansen is denken, dansen is doen” stak Marisa samen met de nog maar 17-jarige Martijn Van Mierlo een ambitieuze voorstelling in elkaar.

Maïthé Chini

In het eerste gedeelte van de voorstelling, ‘Koning Kado’ genaamd, mochten de jongste dansertjes laten zien wat ze geleerd hadden. Naast de pakjes van de koning stalen de kleine balletdansers en -danseressen ook de harten van alle leden van het publiek. Daarna was het de beurt aan het moderne gedeelte. Marisa gaf de 17-jarige Martijn op vlak van choreografie volledige carte blanche. ‘Blooming Gold’ is een driedelig werk van de oud-student aan het Danshuis.

Als laatste werd het verhaal van het bekende klassieke ballet Paquita gebracht. Het onmogelijke liefdesverhaal tussen een jonge zigeunerin en een Franse officier werd prachtig neergezet. Iedereen heeft twee jaar lang hard naar deze voorstelling toegewerkt, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Na de finale kregen zowel de dansers als de docenten een verdiende staande ovatie. Als eerste dansvoorstelling van het Danshuis kan dit zeker tellen. Hopelijk volgen er zo in de toekomst nog meer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer