Beuk & Noot

Leerlingen uit Zoersel beschilderen 'happy stones' voor Lowie (5) die vecht tegen hersentumor

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool Beuk & Noot hebben happy stones versierd voor Lowie Vandamme (5). Hun medeleerling vecht tegen een hersentumor. Met de actie wil de school Lowie en zijn familie steunen.

Vandaag hebben alle kleuters en leerlingen van de gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Zoersel happy stones beschilderd en de tekst "#Lowie" erop geschreven. Ze doen dat om de vijfjarige Lowie Vandamme en zijn familie te steunen. De kleuter vecht op dit moment tegen een hersentumor. Elke leerling neemt zijn steen mee naar huis om hem nadien ergens op reis achter te laten. De school hoopt dat de stenen op die manier over de hele wereld verspreid zullen worden.

Positieve energie

De symbolische actie is bedacht door de leerkrachten van Beuk & Noot, waar Lowie op school zit.Ā Beuk & Noot was al langer van plan om een actie te organiseren. Lowie en zijn klas maken heel vaak gebruik van Bednet. De organisatie biedt lessen op afstand aan voor leerlingen die langdurig ziek zijn. Vandaag is het de Bednet Pyjamadag en dus de ideale dag omĀ de actie te organiseren."We hebben voor stenen gekozen, omdat dat iets heel kindvriendelijk is en de kinderen kunnen het heel makkelijk in de hand nemen", verteltĀ Heidi Deturck, directrice van Beuk & Noot. "We hopen om op deze manier positieve energie de wereld in te sturen."

De school vraagt ook dat wie een happy stone vindt een foto maakt en die deelt op sociale media met #Lowie.Ā 

Meest gelezen