© Photo News

Europa League: haalbare lotingen voor Anderlecht, Genk en Gent

Racing Genk neemt het in de laatste voorronde van de Europa League op tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb. Anderlecht moet voorbij het Tsjechische Slavia Praag, AA Gent moet tegen Shkëndija uit Macedonië.

maj

Lokomotiva Zagreb, de tegenstander van Racing Genk, worstelde zich al door drie voorrondes. De Kroaten gingen voorbij Santa Coloma (Andorra), Rovaniemi (Finland) en Vorskla (Oekraïne). Vorig seizoen eindigde het vierde in de Kroatische competitie. De selectie bestaat vooral uit Kroaten, aangevuld met drie Macedoniërs en een Kroatische Bosniër. De ploeg speelde tot zo’n tien jaar geleden in de lagere reeksen, maar werd dan een satellietclub van stadsgenoot Dinamo: de betere jeugdspelers werden er gestald en het ging in drie seizoenen van de vierde naar de eerste klasse. Ook nu zijn ze nog -officieus- een opleidingsclub voor Dinamo, wat al tot heel wat controverse leidde: beide teams zitten immers in dezelfde reeks.

Anderlecht

moet dus voorbij

Slavia Praag

, de tweede meest succesvolle ploeg uit Tsjechië met zestien titels (waarvan dertien in Tsjechoslovakije). Bekende spelers zijn er niet in de ploeg van coach Dusan Uhrin. Het werd vorig seizoen vijfde in de competitie. In de tweede voorronde ging het met veel moeite voorbij het Estse Levadia (3-1 verlies uit, 2-0 winst thuis), in de derde voorronde was het ook nipt tegen het Portugese Rio Ave (0-0 thuis, 1-1 uit).

AA Gent tot slot mag een vlucht naar Macedonië boeken. Shkëndija schakelde in de eerste voorronde het Poolse Cracovia Krakau uit en ging daarna voorbij Neftci Baku (Azerbeidjan) en Boleslav (Tsjechië). Vorig seizoen werd het tweede in de Macedonische competitie, na Vardar. Het speelt in de Ecolog Arena, een pas gerenoveerd stadion met plek voor 15.000 fans.

Data

De heenwedstrijden worden op donderdag 18 augustus afgewerkt, de terugmatchen op 25 augustus. De winnaars gaan naar de groepsfase van de Europa League. De verliezers zijn uitgeschakeld. Standard is als bekerwinnaar al zeker van de poules.

Belgische clubs

Lokomotiva Zagreb - Racing Genk

Gent - Shkendija

Slavia Praag - Anderlecht

Volledige loting

Astana - BATE

Midtjylland - Osmanlispor

Dinamo Tbilisi - PAOK

Beitar Jerusalem - Saint-Etienne

Maribor - Qäbälä

Astra - West Ham

Bröndby - Panathinaikos

Sönderjyske - Sparta Praag

Göteborg - Qarabag

Arouca - Olympiakos

Trencin - Rapid Wien

AEK Larnaca - Liberec

Austria Wien - Rosenborg

Vojvodina - AZ

Fenerbahçe - Grasshoppers

Krasnodar - Partizani

Istanbul Basaksehir - Shaktar Donetsk

Sassuolo - Rode Ster Belgrado

Maccabi Tel Aviv - Hajduk Split

Klik hier voor alle uitslagen uit de Europa League

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer