94 Delhaize-winkels in eigen beheer blijven ook vandaag gesloten

Ook vandaag gaan 94 van de 128 Delhaizewinkels in eigen beheer niet open. Dat meldt de directie. Werknemers van de supermarktketen voeren al sinds vorige week actie als protest tegen de verzelfstandiging van de winkels in eigen beheer.

Delhaize kondigde vorige dinsdag aan alle 128 winkels in eigen beheer te willen verzelfstandigen. Uit protest houdt het personeel sindsdien winkels gesloten. Volgens de directie zijn vanmorgen 94 van de eigen winkels niet open gegaan. 34 andere "eigen" Delhaize-winkels zijn wel open.

Hoeveel omzetverlies de acties het bedrijf al berokkend hebben, wil woordvoerder Roel Dekelver niet kwijt. De woordvoerder heeft ook geen weet van zelfstandige winkels die geviseerd zouden worden door de vakbonden. Bij het distributiecentrum verloopt voorlopig alles normaal, besluit Dekelver.

Morgen zitten vakbonden en directie bij de supermarktgroep voor het eerst opnieuw rond de tafel.

Delhaize heeft momenteel nog 128 winkels in eigen beheer, met eigen loon- en arbeidsvoorwaarden. Zelfstandigen baten nu al het merendeel van de Delhaize-winkels uit onder de merken AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop & Go. Dat gaat in totaal om 636 zelfstandige supermarkten. Volgens Delhaize is dat model meer winstgevend.

Meest gelezen