Sloop van huis van seriemoordenaar Marc Dutroux in Sars-la-Buissière gestart

In Sars-la-Buissière in de provincie Henegouwen zijn de sloopwerken van een woning van seriemoordenaar Marc Dutroux van start gegaan. Meer dan 26 jaar na de ontdekking van de lichamen van Julie en Mélissa in de tuin, start de gemeente met de afbraak. "Na overleg met de ouders van Julie en Mélissa zijn we van start gegaan met de afbraakwerken. We gaan deze site de sereniteit geven die de site verdient", zegt de burgemeester van Lobbes aan de RTBF.

In Sars-la-Buissière, een deelgemeente van Lobbes, is de sloop van een van de huizen van Marc Dutroux van start gegaan. Na overleg met de families van de slachtoffers Julie en Mélissa is er beslist om geen gedenkteken voor de slachtoffers op te richten.

Arbeiders zijn begonnen met het leegmaken van het huis en het klaarmaken van het gebouw voor de sloop. Na de sloop zal er een grasterrein aangelegd worden.

"Na meer dan 25 jaar wordt de wens van veel mensen ingewilligd en wordt de woning afgebroken. We hebben vorige week contact gehad met de ouders van de slachtoffers. Het is het einde van een droevig en zwaar hoofdstuk van onze regio", zegt de burgemeester van Lobbes Lucien Bauduin (PS).

Een andere woning van Dutroux in Marcinelle in Charleroi werd vorig jaar afgebroken. Daar komt een gedenktuin voor de slachtoffers.

BEKIJK - De voorbereiding van de sloop van de woning van Dutroux in Sars-la-Buissière is van start gegaan:

Videospeler inladen...

Marc Dutroux schokte België in de jaren 90 met de ontvoering, gijzeling en verkrachting van zes meisjes (Julie Lejeune (8), Mélissa Russo (8), An Marchal (17), Eefje Lambrecks (19), Sabine Dardenne (12), Laetitia Delhez (14 ). Vier van zijn slachtoffers vermoordde hij. Alleen Laetitia Delhez en Sabine Dardenne werden bevrijd. Hij kreeg in 2004 levenslang.

Meest gelezen