© jvdv

Danny Fabry reageert op beschuldigingen van zoon: “Jaloers op het gezin dat ik nu heb en mijn professioneel succes”

Een paar weken geleden deed zanger Danny Fabry een emotioneel relaas over het overlijden van zijn schoonmoeder. Nu zegt zijn zoon Danny Junior dat het allemaal leugens zijn. “Vader zat in Thailand toen oma overleed”, zegt hij in Dag Allemaal. Danny Fabry zegt dat het net omgekeerd is: “Mijn familie liegt.”

POM,

In februari vertelde Danny Fabry hoe hij in één week tijd zijn moeder en schoonmoeder is verloren. Over zijn schoonmoeder zei hij: “We waren twee handen op één buik. Net voor ik naar Thailand vertrok ben ik haar nog gaan bezoeken.”

Deze week vertelt zijn zoon Danny Fabry Junior een ander verhaal in Dag Allemaal. Hij zegt dat zijn vader voor zijn afreis naar Thailand zei: “Als ze overlijdt dan kom ik daar niet voor terug. Begraaf haar dan maar.”

De zoon vertelt nog dat zijn vader bij zijn terugkeer boos was omdat de uitvaart veel te duur was geweest. En hij eiste ook dat zijn zoon van de rouwbrief zou worden geschrapt. In plaats daarvan wilde hij dat hij zelf zowel met zijn echte naam (Robert Esseldeurs) als met zijn artiestennaam (Danny Fabry) op de rouwbrief zou staan.

Danny Junior en zijn zus Kelly klagen aan dat voor hun vader alleen maar zijn jongste dochter telt, die hij met zijn derde vrouw Georgette heeft. Julia, de eerste ex-vrouw van Danny Fabry, voegt er nog aan toe dat Danny Fabry destijds amper omkeek naar hun ziek dochtertje Nancy, dat maar twee jaar is geworden.

Danny Fabry reageert

Danny Fabry reageert bij onze zusterkrant het Nieuwsblad op de beschuldigingen. ”Vooreerst ik was wel op de begrafenis. Zowel die van mijn schoonmoeder als mijn eigen moeder. Ten tweede: als Danny Jr. zijn naam niet op de rouwbrief staat, is dat een beslissing van mij en mijn twee zussen. Niet van mij alleen dus. Wij vonden het beter Danny Jr. eruit te laten omdat op dat moment zijn zoon nog gevangen zat voor zedenfeiten. Maar het kwaadst ben ik om de beschuldiging dat ik er niet was toen mijn eerste dochtertje ziek werd en overleed. Flagrante leugens want we woonden dan alle drie - mijn vrouw, dochtertje en ik - samen. Hoe kon ik mijn dochtertje dan niet zien? Ik weet waarom een deel van de familie me in een slecht daglicht wil stellen: ze zijn jaloers op het gezin dat ik nu heb en op mijn professioneel succes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer