Clown (53) hypnotiseert jongen (10) ‘om hem te helpen bij bedplasproblemen’ en randt hem aan

© TVO

Boutersem/Dendermonde -

Een bekende clown uit Dendermonde, B.C. (53), is veroordeeld tot 18 maanden cel voor aanranding van een minderjarige uit Boutersem. De man begeleidde in 2008 een jongen van tien jaar voor zijn bedplasproblemen. Tijdens de individuele sessies betastte hij het slachtoffer. Eerder kreeg de zelfbenoemde ‘bedplascoach’ al een vierjarige gevangenisstraf voor aanranding van twee minderjarige clownassistenten.

Sam Coremans

Slachtoffer J.W. ging als tienjarige jongen in begeleiding voor problemen met bedplassen. Met onder andere hypnose beloofde B.C. snel resultaten, maar dat draaide helemaal anders uit. “De jongen moest zich tijdens de sessies uitkleden en naar kinderpornografische foto’s kijken”, zei de verdediging van het slachtoffer. “Ondertussen stelde de beklaagde seksueel getinte vragen en raakte hij de jongen aan over heel zijn lichaam.”

LEES OOK: Clown (53) die 10-jarige jongen hypnotiseert en betast, riskeert 2 jaar cel: “Hij heeft mijn jeugd afgenomen”

Bij de hypnosesessies ging de beklaagde ook zijn gang. “Bij zulke sessies moest het slachtoffer zich een warme stranddag inbeelden met mooie meisjes”, vertelde de verdediging op de zitting. “Ondertussen streelde de beklaagde het geslachtsdeel van het slachtoffer, of dwong hij de jongen om te masturberen.”

Nieuwsreportage

Met dezelfde werkwijze randde C. twee minderjarige assistenten aan. De rechtbank van Dendermonde veroordeelde hem twee jaar geleden tot een celstraf van vier jaar. Door een nieuwsreportage over die zaak kwam het slachtoffer naar buiten met de feiten.

Op basis van zijn gedetailleerde verklaring zijn de feiten bewezen verklaard door de rechtbank. De voormalige clown is veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van 18 maanden. Hij moet ook een schadevergoeding van rond de 9.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen