Elke Wevers verdween 12 jaar geleden. Haar papa René is al jaren de drijvende kracht achter de zoektocht naar zijn dochter.
Volledig scherm
Elke Wevers verdween 12 jaar geleden. Haar papa René is al jaren de drijvende kracht achter de zoektocht naar zijn dochter. © rv

Politie én privédetective ontvangen tips na Eén-reeks over Elke Wevers: “Veel ervan gaan over die loodgieter”

De tv-reeks ‘Waar is Elke Wevers’, die vorige week werd uitgezonden, heeft tot een reeks tips in de verdwijningszaak geleid. Het parket wil niets bevestigen, maar ook privédetective Ben Zuidema zegt een resem tips te hebben ontvangen. “Wat ik hoor, speel ik door aan de politie”, stelt Zuidema. “Alles om Rene te verlossen uit zijn lijdensweg.”

  1. Opnieuw belangenvermenging in Sint-Truiden: ex-sportschepen factureerde bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communicatiebureau
    PREMIUM

    Opnieuw belangen­ver­men­ging in Sint-Trui­den: ex-sportsche­pen factureer­de bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communica­tie­bu­reau

    In Sint-Truiden komt er alweer een politicus in een slecht daglicht te staan, na een onderzoek door Audit Vlaanderen. Het communicatiebureau van Carl Nijssens, voormalig CD&V-schepen van Sport, zou via zijn vzw en een tussenfirma opdrachten hebben uitgevoerd voor de Monumentenrun: een evenement van de stad. “Ik betwist de verdachtmakingen”, reageert Nijssens. Ook de namen van enkele andere schepenen en gemeenteraadsleden worden genoemd in het auditrapport. En daar hebben onder meer twee ginbedrijfjes van Truiense politici iets mee te maken.
    Sint-Truiden
  2. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt