Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De nieuwe regeling moet de slagkracht van lokale besturen in de strijd tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit versterken. Dat is volgens de burgemeesters niet het geval.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De nieuwe regeling moet de slagkracht van lokale besturen in de strijd tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit versterken. Dat is volgens de burgemeesters niet het geval. © Photo News

Burgemeesters kraken wet af die lokale besturen slagkrachtiger moet maken in strijd tegen georganiseerde misdaad: “Men maakt het ons net moeilijker”

De burgemeesters van Vlaamse centrumsteden kraken de wet op de bestuurlijke handhaving af. Die wet moet lokale besturen meer slagkracht geven in de strijd tegen drugshandel en de georganiseerde misdaad. Maar de burgemeesters vrezen net het tegenovergestelde: hoe de nieuwe regeling er nu voor ligt, zullen zij pas kunnen ingrijpen na veel meer bureaucratie. “Terwijl snel handelen hier net erg belangrijk is.”