Themabeeld.© Politie Antwerpen

Inbreker vlucht weg over daken, maar wordt even later toch gearresteerd

Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft dinsdag een inbreker opgepakt die op heterdaad betrapt was in een garage in Borgerhout. De man probeerde nog te vluchten via de daken, maar werd kort nadien toch gearresteerd.

Een bewoner van de Bloemstraat in Borgerhout verwittigde de politie omdat hij de verdachte had betrapt in zijn garage. “De verdachte was via een binnenplein gevlucht over de daken. Het snelleresponsteam (SRT) kwam ter plaatse en deed nazicht op de daken en in verschillende tuinen”, aldus de Antwerpse politie, die de verdachte aanvankelijk niet kon aantreffen. “De fiets die hij had willen stelen, werd wel gerecupereerd.”

Kort nadien ontving de politie een oproep van een andere buurtbewoner. “In de tuin van de man stond een persoon die hij niet kende. Het SRT kwam opnieuw ter plaatse, maar de man probeerde weer te vluchten via de tuinen. Ditmaal kon hij evenwel niet ontkomen”, zegt de politie.

De 37-jarige verdachte bleek gekend als veelpleger en bleek ook illegaal in ons land te verblijven. “Bovendien had hij een openstaande gevangenisstraf. Later op de dag werden in de vermoedelijke woonplaats van de man enkele fietsen aangetroffen. Een van deze fietsen stond geseind als gestolen”, aldus nog de politie. De fietsen werden in beslag genomen voor verder onderzoek. (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners