Het is erop of eronder voor de Vivaldi-ploeg van premier Alexander De Croo (Open Vld). Na de zomer dreigt de verkiezingscampagne helemaal los te barsten - en dan wordt het nòg moeilijker om tot beslissingen te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is erop of eronder voor de Vivaldi-ploeg van premier Alexander De Croo (Open Vld). Na de zomer dreigt de verkiezingscampagne helemaal los te barsten - en dan wordt het nòg moeilijker om tot beslissingen te komen. © BELGA

Voor de zomer is het erop of eronder voor deze vier cruciale dossiers: Vivaldi staat voor haar eindexamen

politiekDe federale regering staat voor haar eindexamen. Voor de paasvakantie wacht een tussentijdse test met de begrotingscontrole en een deal met Engie. Voor de zomer wil de Vivaldi-coalitie kunnen uitpakken met enkele hervormingen. Dan is het erop of eronder, want na de grote vakantie zal de campagne helemaal losbarsten. Wat ligt er de komende maanden nog op de onderhandelingstafel? En zal Vivaldi slagen?

108 reacties

  • Willy van craen

    12 maanden geleden
    Eenvoudig : de PS beslist en niet De Croo
  • Jacques Hommé

    1 jaar geleden
    Triest, hoe 't welbevinden van alle burgers terug in de koelkast belandt,om nooit meer geopend te worden. Belastingshervorming lijkt op 'n lachertje, geen mens wordt er beter van.Excuseer, de duizenden ambtenaren benoemd door politieke partijen, de politieke partijen, de verschillende regeringen: het gat waar ons geld in verdwijnt,daarbij blijvend het welbevinden van alle burgers teniet doen.Wie nu nog 'n huis kan betalen,geen ondersteuning nodig heeft,kan zich gelukkig wanen,die enkelingen 😞.
  • Willy van craen

    1 jaar geleden
    Voornaamste is dat ze het volhouden tot de verkiezingen en daarom volledige stilte of misschien nog meer geld uitgeven. Eén grote doofpot.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Het geld gaan halen waar het ligt, dat durven ze niet.
  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    Politici liggen niet wakker van wat er op de onderhandelingstafel ligt maar van de populariteit van de partij en hun persoontje. Het doel is zo vaak als mogelijk hun kop in de media krijgen. Als oplossingen het doel was dan was er geen regering gevormd met 7 partijen. Dat is juist de garantie voor geen oplossingen. Maar bon, geen Vivaldi-kop zal dit ooit toegeven. 🤭