© REUTERS

Einde van een tijdperk: Berlusconi verkoopt AC Milan

Silvio Berlusconi heeft ingestemd met de verkoop van 99 procent van de aandelen van AC Milan aan een groep Chinese investeerders. Dat maakte Fininvest, de investeringsmaatschappij van de familie Berlusconi, vrijdag bekend na onderhandelingen die meer dan een maand aansleepten.

Met de verkoop is een bedrag van 740 miljoen euro gemoeid. Tussen beide partijen is er reeds een voorakkoord getekend. De deal zou eind dit jaar helemaal afgerond moet worden.

Zo komt er in Milaan een einde aan een tijdperk, want AC Milan is al meer dan dertig jaar in handen van de 79-jarige Italiaanse oud-premier Berlusconi. Hij sprak al ooit met de Taiwanese zakenman Bee Taechaubol over de verkoop van een meerderheidsbelang. Naar verluidt liepen die gesprekken op het allerlaatste moment spaak, omdat Berlusconi niet meer dan 48 procent van de hand wilde doen.

China is vrij actief op de Europese voetbalmarkt. Investeerders kochten zich al in bij City Football Group, dat eigenaar is van Manchester City en New York City FC. Voor 13 procent van de aandelen werd zo’n 400 miljoen dollar betaald. Ook verkreeg vastgoedgroep Dalian Wanda vorig jaar 20 procent van Atlético Madrid.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer