Links: een renner van Intermarché bereidt zijn ‘papje’ - Rechts: Van Aert en Laporte tijdens Gent-Wevelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een renner van Intermarché bereidt zijn ‘papje’ - Rechts: Van Aert en Laporte tijdens Gent-Wevelgem. © Alessandro Volders / @cyclingmed / BELGA

Bakpoeder als wondermiddel voor Van Aert, Kopecky en co: “Je kan turbo langer aanzetten zonder dat de motor ontploft”

Wout van Aert eet het, net als zijn succesvolle ploegmaats bij Jumbo-Visma. Lotte Kopecky was ook een proefkonijn, net als haar ploegmaats bij het al even indrukwekkende vrouwenteam van SD-Worx. Bakpoeder is het nieuwe goud - en niet alleen om je tanden te witten, de broccoli mooi groen te houden na het koken en een penetrante zweetgeur uit je kleren te wassen. “Je kan de turbo langer aanzetten zonder dat de motor ontploft.”

15 reacties

  • Felix Strackx

    1 jaar geleden
    Vroeger heette dat gewoon maagzout. Meer dan een psychologisch effect zal het niet hebben, of het zou moeten zijn dat er iets op hun maag ligt 😄
  • JAN luytens

    1 jaar geleden
    Voert gewoon het melkzuur in de spieren vlugger af . Het is een natuurproduct en is helemaal niet schadelijk.
  • Peeters Francis

    1 jaar geleden
    Voor een sportman die niet getraind heeft bestaan er geen wondermiddelen. Trainen en rusten zijn nog steeds de beste middelen.
  • Eduard Vanderheyden

    1 jaar geleden
    Dit bestaat al lang in gebruik maar een wonder middel is het niet. In de topploegen worden er waarschijnlijk iets andere middelen gebruikt. Dertig jaar geleden ging een renner nog tot zijn 40ste mee. Nu amper nog tot zijn 35ste. Opgebrand. De meeste bollen al na hun 32ste uit.
  • Bart Prinsen

    1 jaar geleden
    Voor de amateurs is er gaviscon, bevat ook bicarbonaat en wordt ook zeer goed verdragen....