@dest-goe schief

Bijna volledige Aalsterse carnavalsgroep laat zelfde tattoo zetten: "Op de armen, benen en zelfs op de poep"

Wat eigenlijk als een grap begon, mondde voor de carnavalsgroep Dest-Goe Schief in een verbintenis voor het leven. Bijna alle leden van de groep lieten dezelfde tattoo zetten: een roos, een maan en #1. Verwijzend naar hun carnavalsthema "Carnaval is niet altijd rozengeur en maneschijn". Het idee ontstond eerder domweg. "Als we winnen, laten we dat tatoeëren voor altijd, zeiden we", lacht Kevin Gits. Maar toen de groep effectief won bij de kleine groepen, voegden ze ook de daad bij het woord. 

Met een dertigtal zijn ze, de leden van de Aalsterse carnavalsgroep Dest-Goe Schief die voortaan door het leven gaan met eenzelfde tattoo. "Bijna iedereen, behalve de kinderen, hebben een tattoo laten zetten met een roos, een maan en #1", verduidelijkt Kevin Gits van de carnavalsgroep. De tekeningen symboliseren het thema van de groep tijdens carnaval. "In elke carnavalsgroep vallen er wel eens woorden, gebeuren er ongelukken, moet er afscheid genomen worden van vrienden, dus carnaval is niet altijd rozengeur en maneschijn", gaat Gits verder. Volgens de jury bracht de groep het thema "op een magnifieke manier en prikkelde letterlijk alle zintuigen". En het leverde hen winst op bij de kleine groepen. 

Forever

Goed nieuws dus voor Dest-Goe Schief, al betekende het ook dat ze een soort eerder gedane belofte moesten nakomen. "Als we winnen, laten we dat voor altijd tatoeëren, hadden we bij wijze van grap op voorhand gezegd", zegt Kevin Gits. En zo geschiedde dus ook. Om hun winst te vieren lieten de meeste leden de tattoo zetten die hen nu voor altijd verbindt. "Sommigen lieten hun tattoo inkleuren, en ook de plaatsen van de tattoos verschillen", knipoogt Gits. "Er zijn bovenbenen versierd, onderarmen, bovenarmen en twee leden lieten de tattoo zelfs op hun poep plaatsen." 

©Dest-Goe Schief
©Dest-Goe Schief

Meest gelezen