Videospeler inladen...

BEKIJK - OH Leuven-speler Sofian Kiyine vliegt met auto in sporthal

Voetballer Sofian Kiyine van OH Leuven is gewond geraakt bij een spectaculair ongeval in Flémalle, in de provincie Luik. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de speler met zijn wagen met een hoge snelheid door de lucht vliegt en in een sporthal landt. Op het moment van het ongeval waren er kinderen in de sporthal, maar die waren net naar de kleedkamers gegaan. Het parket van Luik heeft een onderzoek opgestart.

Het zijn spectaculaire beelden van het ongeval van OH Leuven-speler Sofian Kiyine die op Facebook te zien zijn. Je ziet hoe de speler in volle vaart met zijn auto door de gevel van een sportzaal in Flémalle, in de provincie Luik, vliegt:

Videospeler inladen...

Het ongeval gebeurde gisteravond. Door de kracht van de klap knalde het voertuig door de gevel van het gebouw en kwam midden in de zaal terecht. Bestuurder Sofian Kiyine raakte bij het ongeval zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Dat bevestigt zijn club OH Leuven. 

"Hij is niet in levensgevaar", laat de club weten. "Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval. We wachten op verdere informatie over de precieze omstandigheden van het ongeval alvorens verder te reageren. We wensen Sofian alvast veel beterschap."

Een groot drama werd maar net vermeden, want op het moment van het ongeval waren er kinderen in de sporthal aanwezig. Zij waren gelukkig net naar de kleedkamers gegaan. De sportzaal Louis Melin biedt onderdak aan minivoetbal-, basketbal- en gymnastiekclubs, maar zal een tijdlang niet gebruikt kunnen worden. Er zal gezocht worden naar een oplossing voor de sportclubs, klinkt het nog.

"Zigzag en zotte snelheid"

Het parket van Luik voert in elk geval een onderzoek naar de feiten en heeft een verkeersdeskundige aangesteld die onder meer moet bepalen hoe snel Sofian Kiyine reed. Het gerecht probeert ook "een maximum aan feiten" uit getuigenverslagen te horen.

"Een getuige verklaarde dat hijzelf met ongeveer 80 kilometer per uur reed en links werd voorbijgestoken door iemand die aan een zotte snelheid reed en niet remde bij het rondpunt", klinkt het bij het parket van Luik. "Sommige getuigen vertellen ook dat de auto aan het zigzaggen was." De voetballer zelf zal nog verhoord worden - dat kon nog niet gebeuren. Op de resultaten van het toxicologisch onderzoek is het ook nog wachten. 

BEKIJK - Op het ogenblik van het ongeval was een training bezig:

Videospeler inladen...
Brandweer Luik
Brandweer Luik

Meest gelezen