Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pro League wijzigt koers met plan gecontroleerd toelaten vuurwerk in stadions: “Binnenlandse Zaken gaat voorstel grondig analyseren”

Komt er een bocht in het verbod op pyrotechnisch materiaal in de voetbalstadions? De Pro League werkt aan een voorstel om Bengaals vuur gecontroleerd toe te laten. Dan is wel een wetswijziging van Binnenlandse Zaken nodig. “We gaan het onderbouwde voorstel grondig analyseren”, reageert de federale overheid.

24 reacties

  • Albert Grisar

    1 jaar geleden
    Goed nieuws voor antwerp, zo ga je eindelijk weten dat hun supporters er zijn want horen doe je ze niet.
  • Guy Peeters

    1 jaar geleden
    Voetbal is meer dan de supportersgroepen. Ik ga al jaren naar het voetbal en erger mijn, net zoals heel veel modale supporters rondom mij, aan het vuurwerk dat van tijd tot tijd afgestoken wordt. Ik kan niet begrijpen dat mensen blijven zeggen dat voetbal en Bengaals vuur of vuurwerk samen horen. Verbieden dat spul. Roken mag niet, maar een heel stadion in vuur en vlam en in de stank zetten, gaan we binnenkort toelaten.
  • Rob Godden

    1 jaar geleden
    Maak een duidelijke overeenkomst: een proef met bengaals vuurwerk, maar alle maskers en gezichtsbedekking weg!
  • Lucas De Weerdt

    1 jaar geleden
    Wie heeft dat in zen hoofd gehaald?Te zot om los te lopen .
  • Michel Beys

    1 jaar geleden
    Sorry Tommy, KaizersLautern, heeft gisteren donderdag nog een boete van 26000 € gekregen voor het gebruik van vuurwerk. Trouwens begin dat maar eens te controleren met Ultras, daar zitten er genoeg tussen die komen om herrie te schoppen (liefst gemaskerd).