© Getty Images via AFP

Daniil Medvedev zet Jannik Sinner opzij en steekt eindzege Masters 1000-toernooi in Miami op zak

Daniil Medvedev (ATP 5) heeft het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Miami op zijn naam geschreven. De Rus, het vierde reekshoofd, versloeg in de finale de Italiaan Jannik Sinner (ATP 11) in twee sets: 7-5 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 33 minuten.

Bron: BELGA

De 27-jarige Medvedev verovert zijn negentiende ATP-titel. Hij presteerde dit jaar al sterk en stak de eindzege op zak in Dubai, Doha en Rotterdam. De 21-jarige Sinner heeft zeven ATP-titels op de teller. In 2021 was hij al verliezend finalist in Miami tegen de Pool Hubert Hurkacz.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinner versloeg in de halve finales de Spaanse titelverdediger Carlos Alcaraz (ATP 1). De 19-jarige Alcaraz won eerder deze maand nog het toernooi van Indian Wells na een zege in de finale tegen Medvedev. Door de nederlaag in Miami kon hij een streep trekken over zijn ambitie om de Sunshine Double, winst op de toernooien van Indian Wells en Miami, op zijn erelijst te zetten. Hij raakte er ook zijn eerste plaats op de wereldranglijst mee kwijt. De Serviër Novak Djokovic staat maandag weer bovenaan, als de nieuwe ranking gepubliceerd wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer