Het succes van de partijen van Raoul Hedebouw (PVDA) en Tom Van Grieken (VB) is grotendeels te wijten aan het wantrouwen in de politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het succes van de partijen van Raoul Hedebouw (PVDA) en Tom Van Grieken (VB) is grotendeels te wijten aan het wantrouwen in de politiek. © Belga/Photonews

DE GROTE PEILING. Walging en wantrouwen: 7 op de 10 Belgen hebben negatieve gevoelens over de politiek

Walging, wantrouwen en angst: zeven op de tien Belgen hebben negatieve gevoelens als ze aan politiek denken. Met een zware buis moeten de politici volgend jaar naar de kiezer trekken - en dat speelt vooral in de kaarten van de extreme partijen.

347 reacties

  • leon neefs

    11 maanden geleden
    Ik ben niet voor De Wever nog nooit geweest, maar heb nog veel minder vertrouwen in Van Grieken, die boezemt me in het geheel geen vertrouwen in.
  • Gerard Teeuws

    12 maanden geleden
    Dat getal stijgt met de dag
  • Nils De Vriendt

    1 jaar geleden
    Het is heel simpel: meer geld en dingen voor diegenen die effectief veel belasting betalen, minder voor profiteurs. Zo krijg je de stem van de gewone werkende Belg. Helaas is voor doppers, grote bedrijven, ngo's en ambtenaren goed doen voldoende om 50% van de stemmen te halen...
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Dat is echt niet te verwonderen als je al die vuile misbruiken ziet van extra pensioenen bv , ze hebben al zo een hoog pensioen waarom nog die extra)s en dan die uittredings vergoedingen, ik heb geen uittredingsvergoeding gekregen wanneer ik op pensioen ben gegaan? ZELFBEDIENING.
  • geert deruick

    1 jaar geleden
    Als er 1 ding is die we wereldwijd gemeen hebben, is dat men (bijna?) nergens tevreden is met het beleid. Politici denken meestal topspelers te zijn, maar gaan voor eigen belang. Ze spelen bijna nooit samen als een team. En blijven ze aanmodderen.