Begin maart werd het tentenkamp van asielzoekers aan het Klein Kasteeltje ontruimd.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin maart werd het tentenkamp van asielzoekers aan het Klein Kasteeltje ontruimd. © ID/ Hatim Kaghat

DE GROTE PEILING. Niet alleen Vlamingen, maar ook Walen willen strenger asielbeleid

Vlamingen die hard en streng zijn voor asielzoekers en Walen die een zachte, humane aanpak prediken? Dat beeld klopt volgens de resultaten van de Grote Peiling niet. Een meerderheid van zowel Vlamingen als Walen vindt dat het asielbeleid van de regering-De Croo een pak strenger mag. Nochtans drijft het thema de ideologische tegenstelling binnen Vivaldi tussen ‘links’ Franstalig België en ‘rechts’ Vlaanderen regelmatig op de spits.

55 reacties

  • jacques vermeersch

    1 jaar geleden
    Moest er nu eens 1 regering zijn met een beetje verantwoordelijke politieke ( die zijn er nog wel hoor) en een beetje strenger asielbeleid zijn nu nog opvang voor de mensen die er zijn maar daarna veel strenger zijn en alleen nog mensen binnenlaten die echt in nood zijn
  • Frank Slaets

    1 jaar geleden
    Wat een verrassing! Hoe zou dat komen? Vivaldi scoort op geen enkel punt een voldoende. De Croo zou moeten de eer aan zichzelf houden ipv te blijven zitten voor een postje ‘ergens’ in het buitenland.
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    Schaf het kindergeld af (maar maak alles gratis i.v.m. schoolgaan: opvang, ...), dat heb je al 1 aantrekkingsconfituurpot minder. Als men 'beter' wil doen dan wat de EU vraagt (op kap van de belastingbetaler die het al zo moeilijk heeft), dan moet men tegen de weerstand van de bevolking kunnen. En tegen het feit dat wellicht meerdere Vivaldi-partijtjes zullen kampen met de kiesdrempel. De slogan van deze regering is blijkbaar: 'Eigen volk laatst'...
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Men spiegelt zich vaak aan de buurlanden, nu niet. In veel democratische landen binnen de EU krijgen asielzoekers na erkenning een minder aantrekkelijk statuut dan hier. Door de gulheid van ons land zijn wij een aantrekkingspool. Er zou binnen de EU daarover uniformiteit moeten zijn.
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Emiel Wouters en Van Vandeplas bekijk de verspreidingscijfers over ons land eer je oordeelt. Vlamingen voelen zich snel te kort gedaan.