Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waar komt die 39,4 miljoen euro vandaan? En wat kunnen de gevolgen zijn? 4 pertinente vragen over de miljoeneneis van fiscus aan Racing Genk

De fiscus vordert 39,4 miljoen euro van Racing Genk. De Limburgse club is de laatste vzw onder de eersteklassers en betaalt zo geen vennootschapsbelasting. Waar komt die ruim 39 miljoen vandaan? Moet Genk dat bedrag effectief betalen? En wat zouden de (sportieve) gevolgen kunnen zijn? De meest pertinente vragen beantwoord.

12 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Genk pleegt al jaren competitievervalsing door zijn statuut van onrechtmatige vzw. Een professionele voetbalclub is altijd een bedrijf mét profspelers en dito personeel. De fiscus én de profliga moeten snel ingrijpen en deze situatie rechtzetten. Dan kan eindelijk iedereen in de JPL strijden met gelijke wapens.
  • Ivan Smissen

    1 jaar geleden
    De enige juiste sanctie is degradatie! Leve STVV! Eén club in Limburg!
  • Jeffry Hyman

    1 jaar geleden
    Nu komt de aap uit de mouw... de meest 'rendabele' club van het land volgens de journalisten is enkel de meest rendabele op papier door een structuur die niet aanvaard wordt en door elke rechtbank zal verworpen worden indien ze tegen de Fod Fin proberen te procederen...
  • Patrick Braekeveldt

    1 jaar geleden
    Alle truken van de foor zijn goed voor grote vermogens en rijken om de boel te belazeren ,de voetbalwereld is daar een goed voorbeeld van !
  • Werner Van Crombrugghe

    1 jaar geleden
    Dit kan alleen maar in België,VZW is iets voor de scouts,eens pannenkoeken bakken voor uit de kosten te komen en eens een mosselfestijn,maar een topclub die miljoenen inkomsten heeft ….