Carl Devos en Guillaume Van der Stighelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Devos en Guillaume Van der Stighelen. © HLN / Gregory Van Gansen / Photo News

Vertrouwen in de politiek op dieptepunt. Twee experten over hoe je dat terugwint: “Er is nood aan nieuwe generatie politici”

PolitiekZeven op de tien Belgen hebben geen vertrouwen meer in de politiek, zo blijkt uit de Grote Peiling. Welke uitwegen zijn er om dat gebroken vertrouwen te herstellen? We klopten aan bij enkele experten. Hun antwoorden lopen uiteen: van een nieuwe generatie politici, tot Bart De Wever die ook in Wallonië campagne gaat voeren. “Ik zie een gigantisch gat in de huidige kiezersmarkt.”

88 reacties

  • eric meers

    1 jaar geleden
    De jonge/nieuwe generatie politici knijpen al jaren een oogje dicht als de oude generatie zit te sjoemelen en graaien zouden ze dat niet doen was hun carrière al voorbij voordat ze begonnen was . Ik zie dus niet in hoe een nieuwe generatie verbetering zou moeten brengen
  • Gaston Batsleer

    1 jaar geleden
    Radicale omvorming: een land wordt geleid door economen, financieel experts en vooral objectieve leiders en geen juristen, partijen met al hun belangen naast de politiek. Wijlen van Rossem was er nog niet zo ver naast indertijd. Helaas, het zal dagdromen blijven.
  • anne callebaut

    1 jaar geleden
    Er is nood aan een grote partij en dat is het Vlaams Belang.
  • Henri Demeer

    1 jaar geleden
    Ten eerste geen ministerpost of om het even welke andere functe hebben waarvoor je geen universitair diploma en minstens 5 jaar in een privébedrijf hebt .
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    “Er is nood aan nieuwe generatie politici”. Juist! Maar een andere 'generatie' dan de generatie van vader op zoon of dochter! "Eerst oompje, en dan oompjes kinderen" is in de Belgische politiek verwoven. Hopelijk worden vele 'traditionele' partijen, die ons land aan de rand van de afgrond hebben gebracht - en onze sociale zekerheid hebben laten misbruiken en opsouperen - goed afgestraft. Door hun 'beleid als een goede huisvader', wrijven VB en PVDA zichzelf in de handen; zonder campagne!