© RTV

Zware brand in loods met kermisattracties in Nijlen: “Verschillende mensen aanwezig, maar geen gewonden gevallen”

Nijlen -

Er woedde dinsdagnamiddag een zware brand in een loods in de Beenderstraat 10 in Nijlen. Er werden ontploffingen gehoord, de brandweer was massaal ter plaatse. Het gaat om een loods waar kermismateriaal opgeslagen ligt. De rookpluim was tientallen kilometers verder te zien.

Bert Provoost

Plaatsvervangend burgemeester Victor De Groof (Groen-Open Vld) kwam ter plaatse om de situatie in te schatten. “De brand in de loods was uitslaand en zeer zwaar. Meerdere units zijn geraakt. De brandweer was snel ter plaatse, maar de schade is erg groot. We vroegen de mensen om de omgeving te vermijden zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Er zou geen verspreiding van asbest of andere gevaarlijke stoffen zijn, maar uit voorzorg vroegen we aan de omgeving om raken en deuren te sluiten.”

© BFM

In de loodsen stonden kermisattracties opgeslagen. “Er waren verschillende mensen aanwezig toen de brand ontstond, maar er zijn geen gewonden gevallen. De mensen zijn uiteraard wel erg aangedaan, ze zijn alles kwijt”, zegt De Groof.

© BFM

LEES OOK. Brand veroorzaakt verschillende ontploffingen en een enorme rookpluim: “Kermiskramers waren net het nieuwe seizoen aan het voorbereiden”

© rr

© BEPR

© RR

© bfm

© tove

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen