© AP

Franse spoorwegagent sterft nadat hij van onbekende vloeistof proeft die in trein werd achtergelaten

Op een Franse trein vonden passagiers zondag een nog onbekende vloeistof. Een spoorwegagent nam de vloeistof in beslag en proefde ervan. Enkele minuten later was hij dood. Dat schrijven Franse media.

Een Franse spoorwegagent is zondag om het leven gekomen nadat hij van een onbekende, verdachte vloeistof proefde. Dat schrijven BFMTV en RTL. Enkele passagiers hadden de agenten naar het station van Saint-Étienne geroepen in de late namiddag toen ze een zak met blikjes hadden gevonden. Daarin zat een verdachte vloeistof.

Een van de agenten besloot de vloeistof te proeven en nam een grote slok. Een andere collega nipte even van de blikjes. Een kwartier later kreeg die eerste agent braakneigingen en stuiptrekkingen.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en moesten hem later ook reanimeren, maar dat lukte niet meer. Zijn collega bleek geen problemen te ondervinden, maar werd uit voorzorg toch naar het ziekenhuis gebracht.

De bewuste vloeistof wordt momenteel nog onderzocht. Het parket heeft ook een onderzoek geopend om na te gaan of de dood van de man in verband kan worden gebracht met de vloeistof. (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer