Vader van OHL-voetballer die met auto door sporthal vloog: "Hij huilt bij gedachte dat hij kinderen had kunnen verwonden"

Voor het eerst heeft de vader van Sofian Kiyine, de 25-jarige speler van OH Leuven die vorige week met zijn wagen in een sporthal in Flémalle belandde, gereageerd op het ongeval. "Psychologisch is hij erg aangeslagen. Hij huilt bij de gedachte dat hij kinderen had kunnen verwonden of vermoorden", vertelt hij aan de Franstalige krant La Dernière Heure.

Sinds het ongeluk staat vader Kiyine elke dag aan het bed van zijn zoon. "We begrijpen niet goed wat er is gebeurd", vertelt Radouane, vader van Sofian, in zijn eerste interview aan La Dernière Heure. "Het is onbegrijpelijk. Sofian is een aardige, rustige jongen. Hij is geen Fangio (een Argentijnse Formule 1-piloot uit de jaren ‘50) op de weg. Hij gebruikt geen drugs en drinkt bijna nooit alcohol."

"Mijn zoon is psychologisch erg aangeslagen", gaat hij verder. Hij realiseert zich dat er een wonder heeft plaatsgevonden. Voor hem, maar vooral voor de aanwezigen in de sporthal. Hij huilt bij de gedachte dat hij kinderen had kunnen verwonden of vermoorden. Het is heel moeilijk." 

Over de vraag hoe het het ongeval is gebeurd, spreekt vader Radouane zich niet uit. Hij wacht de conclusies van het onderzoek af. 

De hallucinante beelden doken vorige week vrijdag op. Door de kracht van de klap knalde het voertuig door de gevel van het gebouw en kwam het midden in de zaal terecht, waar ook kinderen aanwezig waren. Zij waren gelukkig net naar de kleedkamers gegaan.

Bestuurder Sofian Kiyine liep enkele breuken op bij het ongeval. Hij mocht gisteren het ziekenhuis verlaten, meldde zijn club OH Leuven. Die heeft hem voor onbepaalde tijd op non-actief gezet.

BEKIJK - De hallucinante beelden van de crash in Flémalle van OHL-speler Sofian Kiyine:

Videospeler inladen...
Brandweer Luik

Meest gelezen