© Shutterstock

Russische oligarch gestorven in cel na beschuldigingen van omkoping

Alweer is een Russische oligarch in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. In de gevangenis van Yakutsk is dinsdag het lichaam ontdekt van de 49-jarige Igor Shkurko. De voormalige topman van energiebedrijf Yakutskenergo werd beschuldigd van omkoping. Een dag voor zijn dood had Shkurko nog beroep aangetekend tegen die beslissing.

Gilles Liesenborghs
Bron: Daily Mail

Shkurko was lid van de pro-Poetin partij Verenigd Rusland, maar na de beschuldigingen van omkoping werd hij geschorst. Over de doodsoorzaak is voorlopig niet gecommuniceerd. “Op 4 april werd de verdachte gevonden in een cel van het centrum van voorlopige hechtenis zonder enig teken van leven”, aldus de verklaring van de Russische autoriteiten. “Er is een onderzoeksteam ter plaatse geroepen. Volgens voorlopige gegevens zijn er geen tekenen van een crimineel overlijden gevonden.”

Shkurko is lang niet de enige Russische oligarch die recentelijk overleed in verdachte omstandigheden. Sinds de inval in Oekraïne 13 maanden geleden lieten al tientallen topmannen van Russische bedrijven het leven. De doodsoorzaak die bij de overlijdens gegeven wordt is vaak gehuld in een mantel van vaagheid.

Het 48-jarige slachtoffer was getrouwd en laat twee zonen na.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer