ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Letland voert dienstplicht opnieuw in

Letland gaat de militaire dienstplicht opnieuw invoeren als reactie op de invasie van Oekraïne door buurland Rusland. Het parlement heeft daarvoor de nodige wetswijzigingen goedgekeurd. Het is de bedoeling dat de militaire dienst vanaf midden dit jaar geleidelijk aan weer wordt ingevoerd, eerst op vrijwillige basis en vanaf volgend jaar in verplichte vorm.

28 reacties

  • Danny duyvejonck

    1 jaar geleden
    wanneer gaan de ogen opengaan daar in brussel? als het te laat is zeker, zoals met zoveel zaken, altijd ''to litle to late''
  • Gilbert De Meyer

    1 jaar geleden
    had nooit afgeschaft mogen worden, 1 jaar vol herinneringen, was naderhand bekeken een mooie tijd en heb er veel geleerd.
  • joseph kellens

    1 jaar geleden
    In 1973 deden we als jongen verplicht 15maanden dienst in België of 12 maanden dienst in Duitsland. Toen hadden we thuis al discipline mee gekregen van ouders ,grootouders. Discipline werd aangescherpt in het leger. Egoïsme ,zogezegde privacy dat niets te maken heeft met vrijheid of democratie , zou terug onder controle komen met waarden zoals discipline ,dit niet alleen voor kinderen en tieners ,maar ook voor ouders die geen discipline meer tonen aan hun kinderen.
  • Vincent De Wolf

    1 jaar geleden
    Euh... Waarom is er een verschil tussen mannen en vrouwen ?
  • Jose Van Hauwaert

    1 jaar geleden
    De legerdienst werd in België niet afgeschaft maar OPGESCHORT, dit kan echter door de regering teruggedraaid worden indien dat nodig mocht blijken. Er zijn landen in de EU die reeds de dienstplicht terug invoeren of er tenminste reeds over nadenken dat terug in te voeren dan wel hun beroepsleger uit te breiden.