Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella

Gezond.be
3 min read

Meer dan de helft (52%) van de Vlamingen gelooft dat mensen die (bijna) altijd vegetarisch eten minder belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. In dit recept van HelloFresh zorgt de courgette echter voor voldoende inname van ijzer-, vitamine C- en calcium. Daarnaast is deze naanpizza ook een lekker en vooral snel alternatief voor traditionele pizza’s.

Benodigdheden voor twee personen

  • 1 courgette
  • 2 stuks naanbrood
  • 2 teentje knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g crème fraîche
  • 15 ml basilicumcrème met citroen
  • 10 g verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 groentebouillon
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 20 minuten in de oven.
  2. Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.
  3. Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 – 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de crème fraîche met de basilicumcrème met citroen. Scheur de mozzarella in grove stukken.
  4. Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het crème fraîche-basilicumcrème mengsel en beleg met de stukken mozzarella. Bak de naanpizza de laatste 3 – 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten
  5. Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.
  6. Haal de naanpizza uit de oven en verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…