Peppe Giacomazza test 10 tomatenpassata's: welke komt in de buurt van de verse variant? En welke is zijn geld waard?
Volledig scherm
PREMIUM
Peppe Giacomazza test 10 tomatenpassata's: welke komt in de buurt van de verse variant? En welke is zijn geld waard? © Steven Richardson

Italiaanse chef Peppe Giacomazza proeft 10 soorten tomatenpassata en deelt één 9/10 uit: “Zoals een passata moet zijn, wat een heerlijke smaak!”

Tomatenpassata staat standaard in ieders voorraadkast om te gebruiken in tal van gerechten: van pastasaus tot soep of op een zelfgemaakte pizza. Welke passata is geschikt voor welke soort maaltijd? En welke soort uit de supermarkt is je geld écht waard? Chef Peppe Giacomazza test er 10, beoordeelt ze op smaak en bruikbaarheid, én deelt een exclusief recept om thuis zelf een verse tomatenpassata te maken. “Voor een lekkere passata is het belangrijk om goed gerijpte tomaten te gebruiken.”