© BELGA

Hugo Sigal wordt peter van Stichting Alzheimer Onderzoek: “Ik hoop dat het zo belangrijk wordt als Kom op tegen Kanker”

Hugo Sigal wordt peter van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Dat nieuws verkondigde de zanger tijdens het eerste afscheidsconcert van de jeugdreeks #LikeMe in het Antwerpse Sportpaleis. In november vorig jaar moest de rasentertainer nog afscheid nemen van zijn wederhelft Nicole Josy, die een tijdlang aan de gelijknamige ziekte leed.

wvb

In het Sportpaleis is zaterdag de reeks afscheidsoptredens van de populaire tv-serie #LikeMe van start gegaan. Daarin vertolkt Sigal een schooldirecteur van wie de partner te kampen krijgt met de ziekte van Alzheimer. Een rol die uit het leven gegrepen is. De zanger, in Vlaanderen wereldberoemd vanwege het iconische zangduo Nicole en Hugo, moet het al enkele maanden zonder zijn ‘Colleke’ stellen sinds haar overlijden. De vrouw met wie hij meer dan 50 jaar lief en leed deelde, sukkelde al een tijdje met Alzheimer.

Door peter van de organisatie te worden, wil hij meer aandacht vragen voor de ziekte. “We zijn meter en peter van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Ik blijf ‘wij’ zeggen… Ik ga me daar echt voor inzetten, opdat het meer aan bod komt”, zegt de ‘Goeiemorgen morgen’- zanger aan VRT NWS. “Misschien gek om het zo te zeggen, maar ik hoop dat het zo belangrijk wordt als Kom op tegen Kanker.”

“Dit verdient veel meer aandacht”, benadrukt Hugo. “We worden allemaal ouder en grijzer. En ik ondervind het in mijn omgeving, dat mensen zeggen: ook in onze familie is er iemand die het heeft, een tante, een zus, mijn man, mijn vrouw... Daarom ga ik me hier echt voor inspannen.”

Het optreden van Hugo, vergezeld door de vrolijke bende van de massaal bekeken jongerenreeks #LikeMe, werd door het publiek op een staande ovatie onthaald. “Ik wil nog iets doen en er zullen nog wel dingen op me af komen, hoop ik”, zei Sigal na afloop, die binnenkort 76 kaarsjes mag uitblazen. “Maar ik voel me niet zo oud. Ik ben ook niet het type om in de zetel te zitten zappen, zappen, zappen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER