© REUTERS

Vader (50) en dochter (11) omgekomen bij Russisch bombardement in Zaporizja

In Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, zijn een 50-jarige man en zijn 11-jarige dochter omgekomen bij een Russisch bombardement op hun huis. Dat meldden de Oekraïense autoriteiten zondag. De moeder van het gezin kon wel gered worden.

gli
Bron: BELGA

Volgens de burgemeester van Zaporizja, Anatoli Koertjev, kwamen twee Russische raketten neer in een woonwijk en raakte een tiental huizen beschadigd. Hij zei dat het 11-jarige meisje overleed in een ambulance.

Reddingswerkers haalden de 46-jarige moeder levend uit het puin, zeiden de hulpdiensten. De oudste dochter van het gezin was op het moment van het bombardement niet thuis.

Andri Jermak, de stafchef van de Oekraïense president, Volodimir Zelenski, plaatste een foto van het vernielde huis op zijn Telegramkanaal. Hij noemde de Russen “gemene beesten”.

Zaporizja is een van de vier Oekraïense regio’s die Moskou na zijn invasie eind februari vorig jaar als geannexeerd heeft opgeëist. De Russen hebben echter niet de controle over de gelijknamige regionale hoofdstad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer