Francesco met broer en trainer Biagio Patera.© rr

Francesco Patera mept Georgiër na twintig seconden knock-out en richt pijlen op grote kamp in de zomer

Francesco Patera kan een nieuwe overwinning op zijn erelijst bijschrijven. Het gevecht in Herstal tegen de Georgiër Irakli Shariashvili duurde welgeteld twintig seconden, toen zeeg de Georgiër knock-out tegen het canvas na een rake slag van Patera.

Pieter Vanlommel

Patera kwam op 26 november vorig jaar voor het laatst in actie. Hij verdedigde toen een eerste keer met succes zijn Global WBO-titel bij de lichtgewichten door op punten te winnen van de Italiaan Giuseppe Carafa.

Vooraf kondigde de 29-jarige Genkenaar deze kamp tegen de 24-jarige Shariashvili aan als een tussendoortje om bezig te blijven richting zijn grote doel, een kamp om de wereldtitel. Zoals vooraf ook verwacht kon zijn tegenstrever maar weinig weerwerk bieden. Na één welgemikte rechter van Patera zat het gevecht met Shariashvili er al op.

“Ik ging uit van een vlotte overwinning, maar ik had niet verwacht dat het zo snel ging gaan”, reageerde Patera na afloop. “De kamp heeft niet lang geduurd, maar het was me vooral om de voorbereiding op dit gevecht te doen. Ik heb toch negen week goed getraind in de aanloop naar deze kamp.”

Patera last nu een kleine rustpauze in en bereidt zich dan volop voor op de tweede verdediging van zijn Global WBO-titel, eind juli in Las Vegas. Zijn tegenstander is nog niet bekend. “Dat wordt een heel belangrijke wedstrijd”, aldus Patera. “Hopelijk wordt het mijn laatste opstapje richting een wereldtitel-gevecht. Het feit dat ik eindelijk i de VS kan boksen, kan een enorme boost geven aan mijn carrière.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer