Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en huidig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en huidig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V). © BELGA

Ambtenaren van Dienst Vreemdelingenzaken repatriëren straks ook mensen zonder papieren: “En wat als het misloopt?”

In de asieldeal vat de federale regering het plan op om ook ambtenaren van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) mensen zonder papieren te escorteren voor een terugkeer naar het herkomstland. Nu doet enkel de politie dat. Hoe kan dat? En krijgen zij dezelfde macht als de politie?

70 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Wees eens eerlijk. Hoeveel worden er écht jaarlijks terug naar hun thuisland gebracht? Niet naar een ander Europees land? En hoe komt het dat die NGO'S vóór de Libische kust mensen blijven ophalen om ze op Europees grondgebied af te zetten? Dat is toch mensensmokkel, niet?
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Precies of nu loopt het niet mis.
  • Jean-Pierre Roobaert

    1 jaar geleden
    Welke ambtenaar zal dat doen …
  • Vlander Demulder

    1 jaar geleden
    ze gaan nog veel werk hebben
  • ronan vanderstukken

    1 jaar geleden
    Ze voelen de verkiezingen aankomen en gaan van alles smoesjes verzinnen . Elke dag komen er duizenden aan in europa en zolang ze hier een goed inkomst krijgen zonder te werken veranderd er niets .