Vilvoorde schrapt Marktrock: “Te weinig parkeerplaatsen”

© ddl

Er komt dit jaar geen tweede editie van Marktrock in Vilvoorde. Dat hebben het stadsbestuur en organisator LIVE Entertainment dinsdag bekendgemaakt. Een reeks praktische problemen ligt aan de basis van de beslissing. Zo dreigt er tijdens het festival een tekort aan parkeerplaatsen in het stadscentrum, omdat er dan een nieuwe ondergrondse parking wordt aangelegd onder de Grote Markt.

wver

“De kosten om het plein gedurende een week af te sluiten en het feit dat er door de werken aan de Grote Markt een parkeerprobleem dreigt te ontstaan tijdens deze periode, gaven de doorslag om de editie 2017 over te slaan”, aldus de stad Vilvoorde in een persmededeling. “Beide partijen hebben de wil om het stadsfestival te hernemen in 2018, in de veronderstelling dat de ondergrondse parking tegen dan klaar is”, klinkt het verder.

Het festival werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd op de Franklin Rooseveltlaan in Vilvoorde. Tijdens de eerste festivaldag daagden toen zowat 3.000 bezoekers op voor optredens van onder meer Clouseau, Stan Van Samang en Regi. Marktrock for Kids, met onder meer K3 en Samson & Gert, lokte daags nadien nog eens zoveel volk naar Vilvoorde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen